Chief Almir and the Surui tribe of the Amazon

המפגש "הרשמי" הראשון שלנו, בני שבט פייטר (Paiter), עם האדם הלבן היה בשנת 1968, והוא חולל שינויים משמעותיים בחברה שלנו. לא אפשרנו לשינויים האלה להכחיד את רוח הלחימה שלנו, אלא להפך - הם עודדו אותנו להילחם על ההכרה בנו ועל הזכות לשמור על שטחי המחיה שלנו.

גודל הארגון

Small

מגזר

סביבה ובעלי חיים

יעדים

גיוס כספים

הגברת המודעות

הצגה ויזואלית של נתונים במפה

מוצר

קרדיט לתמונות

צ'יף אלמיר ושבט סורוי מהאמזונאס

אתר

https://www.paiter.org

בעבר הלא רחוק נאלצנו להתמודד עם איומים קשים על שטחי המחיה שלנו, כמו התוכנית של ברזיל לסלילת כבישים בין-עירוניים, שחיתות ואוזלת יד מצד הרשויות הממשלתיות ופלישה של גורמים לא מורשים כמו כורתי עצים וכורי פחם.

אנחנו, בני שבט פייטר, יחד עם אנשי היער, נחושים לשמור על התרבות ועל סביבת המחיה שלנו.

האתגר

המפגש הראשון של בני שבט סורוי (Surui) מיערות האמזונס שבברזיל עם "זרים" היה בשנת 1969. דרך הקשר הזה הם התוודעו לעולם המודרני ולכל הקשיים הנלווים אליו. שנים אחר כך הקשר התרחב לתוך שטחי המחיה שלהם, והם סבלו מאיומים של כריתת עצים חוקית ולא חוקית.

הסיפור

כשצ'יף אלמיר ראה לראשונה את Google Earth בביקור בבית קפה-אינטרנט, הוא מיד הבין את הפוטנציאל הרב שטמון בו לשימור המסורת והמורשת של עמו. הוא הזמין את Google ללמד את הקהילה שלו איך להקליט את הסיפורים של ותיקי השבט. בני שבט סורוי למדו ליצור סרטוני YouTube, לתייג תוכן באמצעות תיוג גיאוגרפי ולהעלות אותו ל"מפה תרבותית" ב-Google Earth, כדי לשתף את ההיסטוריה ואת אורח החיים הייחודי שלהם עם אנשים מכל העולם.

כריתת יערות הגשם בברזיל פוגעת בתושבים הילידים ובכלכלה המקומית, אך גם משמידה את המגוון הביולוגי ותורמת לפליטה של גזי חממה. לכן, צ'יף אלמיר מאמין שהבעיה של כריתת עצים לא חוקית בשטחי המחיה של שבט סורוי צריכה להעסיק כל אדם בכדור הארץ, והוא רותם את העוצמה של Google Earth כדי להפיץ את המידע.

בשנת 2009, ‏Google ביקרה שוב בשבט סורוי ולימדה את בני השבט איך להשתמש בטלפונים ניידים וב-Open Data Kit כדי לתעד מקרים של כריתת עצים לא חוקית. עכשיו, בני השבט יודעים לצלם תמונות וסרטונים עם תיוג גיאוגרפי ולהעלות אותם לכלי המיפוי של Google, כך שלעבריינים שעוסקים בכריתת עצים לא חוקית אין איפה להסתתר, פשוטו כמשמעו. כל אחד, מכל מקום בעולם, יכול לראות במו עיניו את ההשפעות ההרסניות של מעשיהם.

"מאז ששבט סורוי וילידים נוספים קיבלו מ-Google כלים והדרכה, שטחי המחיה שלנו זוכים לחשיפה רבה יותר. המידע מפנה זרקור לפלישה לאדמה שלנו ... וכך האחריות לעתיד השבט היא בידיים שלנו".

צ'יף אלמיר, San Francisco Chronicle

התוצאות בשטח

כיום, בני שבט סורוי משתמשים ב-Open Data Kit כדי לעקוב אחרי מאגר הפחמן ביער שלהם ולסחור ב"היתרי פליטת פחמן". כך הם שומרים על עתיד בר-קיימא לשטחי המחיה שלהם.

רוצים לדעת איך ארגונים אחרים נעזרים בתוכנית Google לעמותות כדי להשפיע?