יעדים
גיוס כספים
הגברת המודעות
הצגה ויזואלית של נתונים במפה
קרדיט לתמונות
Jane Goodall Institute
האתגר
המטרה של Jane Goodall Institute היא שימור של זני הקופים הגדולים באפריקה ושל בתי הגידול שלהם, בדגש על שימפנזים. היעילות של פרויקטים לשימור הטבע תלויה בכך שהפעילים בהם ישתמשו באמצעים המדעיים ובנתונים המתקדמים ביותר כדי לבצע תכנון, הטמעה ומדידה של פעולות שימור ולעקוב אחר ההצלחה שלהן. בנוסף, ארגונים העוסקים בפעולות שימור צריכים לערב ולשתף בעלי ענייין בפרויקט, מקהילות מקומיות ועד רשויות, תוך שמירה על שקיפות.
הסיפור
בשנת 2006, עמותת Jane Goodall Institute (JGI) התחילה לשתף עדכונים יומיים באינטרנט. העדכונים האלה סיפקו לאנשים הצצה לתחום מחקרי השטח של חיי השימפנזים ואפשרות לעקוב אחר תוכנית המחקר שהתחילה ג'יין גודול בשנת 1960.
הוספת הכלים של Google Earth לסל המשאבים אפשרה לאנשי העמותה לאסוף מידע על כריתת יערות, להציג אותו ולשתף אותו עם קהילות מקומיות, נציגי ממשל ותורמים פוטנציאליים. כלי המיפוי האלה אוספים הרבה יותר מנתונים יבשים. הם מספקים בסיס שעליו JGI יכולה להציג בצורה חווייתית את בתי הגידול הנעלמים ולהמחיש את השפעות העוני, כולל כריתת יערות וחקלאות שאינה בת קיימא.
"המידע ששומרי היערות אוספים שימושי לא רק לכפר שלהם. הוא מסייע למאמץ הבינלאומי לשמור על יערות ומשאבים טבעיים בכל העולם".
ד"ר ליליאן פינטאה, סמנכ"לית בתחום מדע השימור, JGI
התוצאות בשטח
בשנת 2009, בעקבות העניין הרב וההתלהבות שעוררו העדכונים הראשונים של JGI באינטרנט, החלה העמותה להשתמש בטכנולוגיות של Google Earth Engine, Open Data Kit (ODK), סמארטפונים, טאבלטים ושירותי ענן. זאת כדי להניע קהילות מקומיות לעשות שימוש יעיל יותר ביערות שבקרבתן ולשמור עליהם בצורה טובה יותר.
בעמותה משתמשים בכלים אלה כדי לנהל שימוש באדמות ובשמורות מיוערות בטנזניה, כדי לנטר את הביומסה ואת פליטת הפחמן ביערות טרופיים יבשים ובשטחים המיוערים באזור מיומבו וכדי לבנות מודלים לפיזור אפשרי של שימפנזים בשמורות הטבע של טנזניה.
בנוסף, ב-JGI פיתחו אפליקציה לשימור יערות שמקלה על המשתמשים להוריד התראות על כריתת יערות, לאתר כריתת יערות, לאמת אותה ולדווח עליה. בעמותה גם הכינו קורס מקוון, שמיועד לתוכנית הנוער שלה, בעזרת התוכנה Coursebuilder של Google. התוכנה מתבססת על ה'מפות שלי' ועל כלי מיפוי נוספים של Google כדי להניע מאמצי שימור.
באוגנדה וטנזניה, אנשי עמותת JGI משתמשים ב-ODK ובטאבלטים עם Android כדי להכין ספירות ומיפויים מפורטים של יערות בבעלות פרטית ולנטר את הייעור בכפרים, על מנת להכין את אותן מדינות ל-REDD.
עמותת JGI פועלת בשיתוף עם Woods Hole Research Center ומקבלת תמיכה מהממשלה הנורווגית. במסגרת שותפות זו, העמותה משתמשת בטכנולוגיית Google Earth Engine כדי לפתח יכולת לנטר ביומסה ופליטת פחמן ביערות טרופיים יבשים ובשטחים מיוערים באזור מיומבו בטנזניה.